Grip van David Estes

Grip Book Cover Grip
Slip #2
David Estes
Dystopian, Young Adult
CreateSpace
1 december 2014
Paperback
400

Benson Kelly is dan (nog) wel ontsnapt aan de Destroyer, maar in zijn wereld is zijn leven nog steeds niet welkom. Terwijl hij probeert te overleven en de relaties met zijn familie en vrienden opnieuw ontdekt en smeedt, probeert zijn broer hem een geauthoriseerde persoon te maken. En dan zijn er nog al die geheimen die zich ontrafelen.

Grip is het tweede deel van de Slip-trilogie. Deze recensie kan lichte spoilers bevatten, al doe ik mijn best om dat te vermijden. Eerder schreef ik al een recensie van het eerste deel, Slip.

Zeker voor een tweede deel in een trilogie is dit boek weer geweldig! De personages worden verder uitgediept, wat ze menselijker en minder ‘standaard’ maakt. De situaties in dit boek zijn niet altijd makkelijk weg te lezen, al leest het door de schrijfstijl heel makkelijk weg; daarvoor zijn ze soms te heftig. Ik moest vooral even slikken bij de volgende quote, die ik daarom bewust naar mezelf gemaild heb:

She always thought suicide was for the weak. But it’s not, she now realizes. Suicide can happen to anyone, because even the strongest people can feel weak for a moment, bent but not broken, chipped but not shattered.
One foot in front of the other. One foot. Then the other. Repeat. Breathe in. Breathe out. Repeat. Blink. Blink. Blink.
And then something miraculous happens. She stops thinking about walking, about breathing, about blinking, about her heart beating in her chest. But they don’t stop. Her body continues to work on its own, as if she didn’t try to blow her brains out, as if she’s not already dead, as if there’s still hope.
Because there is. There ALWAYS is. This is what she realizes as she walks toward the unknown, even if the thought is fleeting and one she knows she’ll have to capture again and again and again, probably for the rest of her life.

Leave a Reply