Flip van David Estes

Flip Book Cover Flip
Slip #3
David Estes
Dystopian/YA
CreateSpace
2 maart 2015
Paperback
374

Hoe moeten de problemen van de RUSA worden opgelost? Hoewel ze hetzelfde doel lijken te hebben, merkt Benson steeds meer afstand tussen de Lifers en hun methodes en zijn eigen idee├źn en familie. Wie is er aan zet in een strijd die geen winnaars lijkt te kunnen hebben?

Eerder deze week schreef ik al de recensies van de eerdere delen van deze trilogie, Slip en Grip. Een recensie van het derde en laatste deel kon natuurlijk niet uitblijven!

In dit deel worden wat losse eindjes op een verrassende manier weggewerkt. Wat eindjes die maakten dat de Destroyer zo’n griezel werd. Als lezer kreeg ik een beter beeld bij Jarrod, de leider van de Lifers.

Een van de dingen die ik zo mooi vind aan deze trilogie, is dat het nergens een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig, klaarrrrr!’-vibe heeft. Ik zat tot op het laatste moment op het puntje van mijn stoel; zoveel dingen die nog zo ontzettend fout konden gaan in de strijd om vrijheid. En of die dingen dan ook fout gingen, of niet? Dat ga ik natuurlijk niet vertellen, maar ik heb nog nooit zo op mijn handen moeten zitten om geen spoilers van de daken te schreeuwen uit enthousiasme.

Iets anders waar ik blij van werd tijdens het lezen, is de manier waarop de personages neergezet zijn. Door de boeken heen wordt duidelijk: iedereen reageert anders op heftige gebeurtenissen, maar niemand komt er ongeschonden uit. De emoties die de personages ervaarden waren echt, maar ook de manier waarop bijvoorbeeld Janice wordt beschreven … Zo mooi, lief, verrassend, ondanks (en vaak genoeg ook in samenhang met) haar psychische problemen. De dingen waar Destiny tegenaan loopt zijn soms bijna te herkenbaar.

Alles bij elkaar vind ik dit dus een hele sterke trilogie. De boeken zijn in ieder geval op amazon.com verkrijgbaar, in het Engels. Zelf zou ik het geweldig vinden als ze ook vertaald zouden worden en makkelijker in Nederland verkrijgbaar gaan zijn.

Leave a Reply