Little Gold van Allie Rogers

Little Gold Book Cover Little Gold
Allie Rogers
Legend Times Group
1 september 2017
Paperback
288

The heat is oppressive and storms are brewing in Brighton in the summer of 1982. Little Gold, a boyish girl on the brink of adolescence, is struggling with the reality of her broken family and a home descending into chaos. Her only refuge is the tree at the end of her garden.

Into her fractured life steps elderly neighbour, Peggy Baxter. The connection between the two is instant, but just when it seems that Little Gold has found solace, outsiders appear who seek to take advantage of her frail family in the worst way possible. In an era when so much is hard to speak aloud, can Little Gold share enough of her life to avert disaster? And can Peggy Baxter, a woman running out of time and with her own secrets to bear, recognise the danger before it’s too late?

Little Gold is een prachtig boek, over een meisje die opgroeit in het Brighton van 1982. Ze is druk met uitzoeken wie ze eigenlijk is, maar moet dat doen terwijl er allerlei problemen spelen in haar familie. Gelukkig vindt ze soms een veilige haven bij haar oudere buurvrouw, bij wie ze helpt met het opruimen van haar huis.

De personages in dit boek zijn zo beschreven, dat je wel van ze moet gaan houden. Ik merkte dat ik zo in het verhaal opging, dat ik net als Peggy het liefst Little Gold naar me toe zou halen en haar zou willen beschermen – wetend dat het niet gaat. Dit boek is een verhaal vol kwetsbare mensen, die vechten om het beste van hun leven te maken tijdens die hete zomer.

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply