Schrijfboeken: Zin, lust in je leven door te schrijven – Geertje Couwenbergh

Dit boek had ik al een tijdje op mijn verlanglijstje staan, nadat ik ergens gelezen had dat het een fijn boek was om mee te werken. Door de tijd dat het daar stond weet ik niet meer precies waar, het zou de Flow kunnen zijn. Op zich zegt dat een hoop over wat voor boek het is merkte ik.

Toen ik het binnen kreeg viel me de subtitel pas op. Mijn eerste reactie was daardoor een ‘ehm… wat heb ik nou weer gekocht???’ want bij lust denk ik al snel aan iets anders dan waar het boek uiteindelijk over gaat. Nou ga ik volgende week wel trouwen, maar om er nou meteen meer zin in seks bij te schrijven is ook zo wat… Maar nee, blijkbaar werd er meer de ‘zin in…’ mee bedoeld, de passie voor het leven zelf.

Het boekje vond ik daarbij wel heel erg meditatie-boeddhistisch-blablabla-gericht voor een schrijfboekje. Dat zoiets er een beetje in verwerkt is vind ik op zich begrijpelijk. Volgens de achterflap is de schrijfster zelf boeddhist, en waar je zelf in gelooft kleurt hoe je dingen op anderen over wilt brengen. Maar… ik had op basis van de omschrijvingen een schrijfboekje gekocht, en kreeg een boeddhistisch meditatieboekje in handen! Dat vond ik toch wel erg jammer, want ik wilde een boekje over schrijven met leuke oefeningen daarvoor, niet leren mediteren.

Toch ben ik doorgegaan met lezen, elke dag een hoofdstuk, en ik heb elke dag de oefening gedaan die bij dat hoofdstuk stond. Het leuke is, dat als je door dat sausje dat er overheen gegoten is heenprikt, je nog steeds een heel bruikbaar boek over schrijven hebt. Met leuke handreikingen, waardoor je ook echt elke dag even gaat zitten om te schrijven, en waardoor je merkt dat er ook echt iets uit je pen komt als je dat doet.

Hoewel ik dus niet helemaal blij ben met het boekje, geef ik het alsnog drie sterren, want uiteindelijk was het wel bruikbaar. Als ik de helft van het boekje weg liet.

———————-

Practische info:

Waardering:

***

Bol.com (affiliate) link:

Geertje Couwenbergh – Zin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.