5 dingen die ik regelmatiger zou willen doen

 

Vanmorgen ben ik een ochtend vrij, zoals elke donderdag. Naast wat dingen die ik voor het onderzoek van mijn opleiding op papier heb gezet (dat was weer even hard nodig, voordat ik de draad helemaal kwijtraak), heb ik ook wat foto’s gemaakt die ik later op instagram kan zetten. Daar dingen plaatsen doe ik niet met regelmaat, en dat vind ik jammer, want foto’s maken is leuk! Daardoor kwam ik op het idee om eens te schrijven over dingen waar ik meer regelmaat in zou willen krijgen.

 

#1 Foto’s plaatsen op instagram

Zoals ik al zei: ik vind het heerlijk. Zogenaamde props bij elkaar zoeken, eenvoudige foto’s maken waar ik zelf trots op ben, met genoeg daglicht … ik doe het eigenlijk veel te weinig. Net als regelmatig die foto’s delen – veel van de foto’s die ik maak blijven op mijn harde schijf staan, en ik merk dat ik de foto’s die ik maak soms niet heel bewust meer maak. Dat is toch superjammer? Ik wil dus meer en bewuster foto’s gaan maken die ik vervolgens ook wil en ga delen.

 

#2 Blogartikelen inplannen

De laatste maanden ben ik heel erg gaan bloggen op momenten dat het mij uitkwam. Meestal is dat op de maandag, want dan ben ik vrij. Ik pers er iets uit voor op mijn blog, plaats het, en dat is het. Met soms erg leuk resultaat, maar met minder plezier dan ik er eerder in had. Ik wil dus weer bewuster gaan bloggen – inclusief, ook weer, zelf zo veel mogelijk mijn eigen foto’s maken! Dat moet toch gewoon te doen zijn.

 

#3 Lekkere koffie maken

Een van de dingen die ik heerlijk vind, is aparte koffie maken. Ik heb niet voor niets een espressopotje én een French Press staan (allebei bij de kringloop vandaan trouwens <3 Ik ben gek op kringloop!). Die wil ik dus ook weer meer gaan gebruiken als ik thuis ben. Maandag ben ik daar al mee begonnen, en ik vond het heerlijk!

 

#4 Verder opruimen in huis

Ik had het bij #1 al over het bij elkaar zoeken van props. Ik heb genoeg leuke dingen in huis die ik voor foto’s kan gebruiken, maar ook nog steeds veel spul dat ik eigenlijk nooit gebruik. Ik wil dat dus verder uit gaan zoeken, en óf iets met die spullen gaan doen, óf het wegbrengen. (Ik zit nu net naar ons dambord te kijken. Superleuk om die in ieder geval voor foto’s te gebruiken, maar door de chaos in dat hoekje denk ik er nooit aan. Jammer toch?)

 

#5 Zelf dingen bakken

Toen ik ruim twee weken geleden jarig was, hebben man en ik zelf een taart gebakken, en ik heb nog snel zelf een cake gemaakt toen er meer visite leek te komen. Bakken vind ik echt heel erg leuk, en ik doe het nog best wel regelmatig, maar er zijn dingen die ik eigenlijk (vind ik) niet vaak genoeg maak. Ik wil weer een keer boterkoek bakken, maar ook zelf brood gaan bakken, en zelf pizzabodem maken is ook erg leuk om te doen!

 

Tijd maken

Dingen regelmatiger doen kost natuurlijk ook tijd. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld het vaker bakken en opruimen. Aan de andere kant zorgt het ook dat ik bewuster ben van wat ik doe, en dan heb ik die tijd er ook voor over. Uiteindelijk gaat er namelijk ook veel tijd zitten in onbewuste dingen waar ik uiteindelijk niet zo blij van word.

13 comments / Add your comment below

 1. Regelmatiger bloggen was ook mijn voornemen, maar sinds ik dat voornemen heb, lijkt het net minder goed te lukken. Zit al zo’n 2 weken met sinusitis en de energie is er gewoon niet. Hopelijk binnenkort weer wel.
  En meer foto’s willen nemen is ook een heel herkenbare.

  1. Herkenbaar, dat juist op zulke momenten (op wat voor manier dan ook) energie in de weg gaat zitten.
   Bij mij gaat het niet eens meteen om vaker bloggen, maar ik wil er wel weer meer tijd in steken. Inderdaad met die foto’s, maar ook in wat voor dingen ik schrijf en zo.

 2. Handig om even op een rijtje te zetten wat je voor jezelf nou eigenlijk belangrijk vindt. Bloggen doe ik wanneer het me uitkomt. Ik kan het echt niet inplannen. Als ik inspiratie heb, schrijf ik het maar even op, totdat ik wel tijd heb om te bloggen. Dus daarom dat ik er geen regelmaat in heb. Maar weet je, dat vind ik zelf dan weer prima 🙂

 3. Handig om dit soort dingen even op te sommen en op je blog te zetten. Ik vind het altijd een soort stok achter de deur. Ik wil meer tijd gaan maken voor mezelf, voor rust en om te lezen en de dingen te doen die ik leuk vind. Dat is er afgelopen jaar erg bij ingeschoten en wil ik extra aandacht dit jaar aan besteden. Succes met je doelen!

 4. Mooi lijstje! Ik wil ook meer gaan bakken. Ik koop heel vaak kookboeken maar maak er niet vaak wat uit (oeps). Zo zonde want ik vind de recepten dan wel super leuk! Misschien moet ik eens een zondag bakdag inlassen, hoe truttig dat ook klinkt haha.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.