Boekbloggersenquête | Boeken en bloggen, Vooruitblik

book-boek-bibliotheek-library
Bron: pixabay

Joanny van Nerdy Mommy kwam deze keer aan het eind van het jaar weer met de boekbloggersenquête. Ik vind het een supertof iets, en dit jaar wil ik dus graag een keer meedoen. Ik geef toe: ik weet niet of het komende jaren ook gaat lukken, maar een keer is ook leuk, toch? Vandaag krijgen jullie het tweede deel: de vragen over Boeken en bloggen, en de Vooruitblik.

Boeken en bloggen

#16. Wat is / zijn je favoriete boekenblog(s) van 2016?

Dat zijn toch Nerdy Mommy – niet om te slijmen haha, maar omdat ik haar ‘anders dan recensies-posts’ zo fijn vind – en Zon en Maan. Ook Oog op de Toekomst vind ik een erg fijne boekenblog.

#17. Welke review die je hebt geschreven in 2016 is je favoriet?

Ik denk die van ‘Red Death‘ van Jeff Altabef, maar ook die van ‘The Lonely Teddy Bear‘ vond ik erg leuk om te schijven. Dit jaar komt er trouwens een boek uit vanuit het oogpunt van Janey, en die mag ik ook recenseren!

#18. Wat is je favoriete boekgerelateerde ontdekking van 2016?

Ik denk vooral dat het erg leuk kan zijn om werk van Nederlandse schrijvers te lezen. Die was ik de laatste tien jaar steeds meer gaan vermijden, terwijl er gewoon een hoop moois te vinden is in ons eigen land!

#19. Wat is jouw mooiste boekenblogmoment van het afgelopen jaar?

Een die voor mij ook een lastige was: het moment dat ik besefte dat een losse boekenblog naast ‘Eccentric Lady’ voor mij teveel hooi op mijn vork was. Nu ga ik gewoon lekker verder op de weg die ik bijna twee jaar geleden insloeg: een persoonlijke-consuminder-nadenk-boekenblog. Dat past bij mij, en dat is helemaal prima!

#20. Heb je meegedaan aan challenges in 2016? Zo ja, hoe is dat uitgepakt?

Ik heb een Goodreads-challenge gedaan, waarbij ik mezelf uitdaagde 100 boeken te lezen. In 2015 haalde ik de 150 boeken, maar dat haalde ik maar net – en ik wilde niet mezelf zoveel druk opleggen dat ik moeite zou krijgen met boeken herlezen of dikke pillen (her-)lezen, wat ik ook graag doe. Deze challenge heeft voor mij goed uitgepakt, uiteindelijk heb ik de 100 boeken erg ruim gehaald – maar de 150 inderdaad niet. Andere challenges heb ik dit jaar niet gedaan.

 

Vooruitblik

#21. Aan welke boeken ben je niet toegekomen in 2016, en staan nu dus bovenaan je nog-te-lezen-lijstje?

Op het moment van schrijven zit ik nog een week ongeveer in 2016, maar ik verwacht dat ik niet alle Tiffany Aching-boeken uit ga krijgen die in mijn TBR van dit jaar stonden. Verder staan er nog wat Netgalley-boeken bovenaan mijn lijstje, en ‘Wuthering Heights’.

#22. Naar welke boeken die in 2017 worden verwacht kijk je het meest uit?

Nadat ik het bij Emmy langs zag komen, kijk ik enorm uit naar ‘Piper Perish‘. Normaal ben ik helemaal niet bezig met wachten op boeken die uitkomen (ik zie wel wat ik tegenkom op Netgalley, en lees verder juist vaak oudere boeken), maar dit boek lijkt me zo supertof!

#23. Wat hoop je in 2017 te bereiken met lezen / bloggen?

Ik wil in ieder geval ook weer wat meer Engelse classics lezen, en hier ook over bloggen. Ik vind het YA-genre ook enorm tof, maar ik mis een beetje het mezelf begraven in die oude boeken.

#24. Naar welke boek-gerelateerde evenementen in 2017 kijk je het meest uit?

Ik heb eigenlijk geen idee. Tot nu toe ben ik niet echt naar boek-gerelateerde evenementen gegaan, behalve jaren geleden alweer het boekenfestijn. Maar daar kijk ik ook niet meer helemaal naar uit; het waren op een gegeven moment teveel boeken die me nét niet helemaal aanspraken, en steeds minder boeken leek het wel.

Voor veel evenementen heb ik tegenwoordig geen geld en geen energie. Tja, ik zit nou eenmaal nog een paar jaar in de schuldsanering, en heb nogal wat te verwerken gehad de laatste jaren. Dat betekent dat ik keuzes moet maken, en dat vaak de evenementen een ondergeschoven kindje zijn. Terwijl het me wel gaaf lijkt om een keer ergens naartoe te gaan! Waar ik het meest naar uitkijk? Eigenlijk naar een evenement waarbij ik de stap durf te nemen, zowel qua geld opzij leggen voor het vervoer als qua rustpunten er omheen plannen zodat ik er energie voor heb.

#25. Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja, welke?

Dit jaar wil ik dus weer in ieder geval 100 nieuwe boeken lezen voor mijn Goodreads-challenge. Verder doe ik mee met de challenge van de fanatieke Nederlandse lezers-groep op Goodreads. Naast hopelijk mijn boekenkasten een keer opnieuw inrichten 😉 houd ik het daar nu even bij.

4 comments / Add your comment below

  1. Slim om je boekenblog gewoon te integreren in je ‘gewone’ blog. Soms werkt dat inderdaad beter. Ik heb mijn boekenblog wel apart gehouden. Het heet momlit.nl dus mocht je zin hebben, kom gerust eens langs : )

  2. Ik hoop komend jaar ook wat vaker klassiekers te lezen. Ten opzichte van evenementen heb ik vaak hetzelfde probleem als jij; het kost soms echt zo’n berg geld die ik gewoon voor mijn gezin nodig heb. Toch koester ik stiekem de hoop dit jaar weer wat boekenblog vriendjes in het echt te zien ^^

    1. Ja, ik eigenlijk ook. Al is het maar een keertje 🙂
      Of … misschien kunnen we zelf een keer iets organiseren meer bij ons in de buurt. Als ik nou inderdaad ga verhuizen naar die ene plaats met een echte boekhandel … *begint te dromen*

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.