Creatief spul opgeruimd houden, zo doe je dat

creatieve-spullen-opruimen-gebruiken-minimalisme-notitieboekjes-koffie-coffee-notebooks

Ik doe er hard mijn best voor om dit huis een beetje opgeruimd te houden. Dat is niet altijd makkelijk. Iedereen heeft volgens mij zwakke punten op dit gebied. Punten waarop er toch relatief snel weer spullen het huis in slippen. Een van die punten is bij mij dat spul waarmee ik creatief mijn notitieboekjes kan vullen, of andere creatieve dingen kan doen.

Creatief met notitieboekjes

Een tijd lang had ik voor mezelf een stop op het mogen kopen van notitieboekjes. Ik had er gewoon veel te veel liggen! Die moesten eerst maar allemaal gebruikt worden.

Dat bijkopen is de laatste tijd toch weer wat meer gebeurd. Ik ging bezig met plannen en een bullet journal, en daar had ik materiaal voor nodig. En ik wilde graag een boekje met dotted grid. Daar heb ik er nu alweer meerdere van. En ik heb washitape, en verschillende markers, en verschillende soorten pennen. Tijd om weer voor overzicht te zorgen!

creatief-creative-notitieboekje-notebook-opruimen-minimalisme-koffie

Tips om creatief spul opgeruimd te houden

Ik kan zelf nog best wel wat leren van mijn eigen tips, dat geef ik meteen toe. Dat ik ze opschrijf is dus ook een herinnering voor mezelf dat ik er weer mee aan de slag moet.

1. Bewaar alles op één plek

Mijn grote valkuil is dat al snel overal wel wat ligt. Daarom ben ik begonnen al mijn creatieve spullen op een enkele plek te bewaren. Dat heeft als grote voordeel dat je ziet wat je in huis hebt. Daardoor heb ik in ieder geval minder de neiging maar dingen te kopen, en er thuis achter te komen dat ik ze al had.

2. Maak iets op voordat je nieuw koopt

Niemand heeft iets aan tien pennen. Gewone pennen mocht ik dus ook pas deze week weer kopen van mezelf, toen de pennen op waren. Fineliners, daar heb ik nu een doosje zwarte van, de gekleurde gebruik ik in de praktijk toch nooit. Ik ga ook weer instellen dat ik pas notitieboekjes mag kopen als ze allemaal vol zijn. En ook mijn stickers en washi-tape maak ik nu maar eens eerst op.

Op deze manier voorkom je dat alles vol komt te liggen met spullen die je dubbel hebt, of meer spullen dan je kan gebruiken.

3. Je hebt niet veel nodig

Als je in facebook-groepen voor mensen met bullet journals kijkt, lijkt het of je heel veel spullen nodig hebt. Heel veel dingen zijn natuurlijk ook erg leuk om te gebruiken, maar nodig zijn ze niet. Je hoeft niet alles te doen wat anderen doen. Als je een bepaalde techniek leuk vindt, gebruik die dan, en laat andere technieken tot je weer ruimte en tijd hebt daarvoor. Je kan namelijk niet alles tegelijk doen!

Waar val jij snel voor als het gaat om spullen kopen?

6 comments / Add your comment below

  1. Leuk dat je van je eigen tips kunt leren, haha. Ik houd ook een bullet journal bij, nou ja, ik hield altijd al mijn administratie en agenda samen bij op 1 plek, dat heeft nu een sjieke naam gekregen. Ik heb ook een zwak voor notitieboekjes, maar vind een bj met stippen veel te duur, dus die koop ik niet. Maar bij mij is het net andersom als bij jou, ik moet mezelf haast dwingen iets te kopen, het mezelf leren gunnen.

    1. Dat valt bij mij mee, juist omdat het vaak om kleine dingen gaat. Een keer een bullet journal bij de Action, een keer washi-tape, een keer goedkope (maar fijne) stiften … en al die kleine dingen nemen uiteindelijk wel ruimte in.

  2. Ik maak zelf wenskaarten en de verleiding om steeds maar weer nieuwe spulletjes te kopen ligt op de loer. Heb zoveel hobbyspullen liggen, wil ik dit opmaken dan ben ik minstens 500 jaar haha.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.