Daar gaat verhuisd worden!

 

Eerder schreef ik een artikel over verhuizen als je weinig geld hebt. Toen zei ik al: op een gegeven moment willen we hier toch graag weg. Over een krappe twee maanden is het zover! Dan krijgen we de sleutels van onze nieuwe woning. Ik wil jullie natuurlijk ook meenemen in de voorbereidingen en alles hier omheen.

Hoe gaan we wonen?

We gaan naar een leuke stad hier in de buurt, waarbij werk goed bereikbaar is, en familie ook. Sterker nog, ik heb twee ooms die allebei in een wijk verderop wonen – de ene aan de ene kant, de andere aan de andere kant. Met de bus kunnen we nog steeds prima bij mijn ouders komen, al zit er dan wel een overstap tussen.

Spullen overnemen

In het artikel waar ik naartoe verwees, benoemde ik al dat er altijd geld nodig gaat zijn om te klussen. Voor ons gaat dat nu gelukkig erg meevallen. Het geld dat we van ons leefgeld bij elkaar gespaard hebben gebruiken we voor wat we van de vorige bewoners overnemen (inclusief een vaatwasser, zo fijn!), en dat krijgen we ook weer terug van de bewindvoerder. Er zullen wat potten verf gekocht moeten worden, maar de vloeren liggen al, en er hangen al overal lampen en gordijnen.

Wat we hier moeten gaan doen, ligt eraan wat de mensen die hier na ons komen over willen nemen. Van mij mogen ze alle vloeren en (rol-)gordijnen en de meeste lampen hebben als ze zelf schilderen, maar als ze dat niet willen moeten we dat er natuurlijk zelf uithalen (en zelf schilderen dus).

Voorbereidingen

Over een krappe twee maanden krijgen we de sleutel pas, dus heel veel kunnen we nog niet doen. Toch zijn er alvast wat dingen waar we nu mee bezig zijn.

Opruimen

We hebben nog steeds wel erg veel spullen. De laatste jaren zijn we al druk geweest met opruimen, maar dat kan altijd nog beter. Zaterdag hebben we dan ook alweer het een en ander naar de kringloop gebracht, en ook boeken en bijvoorbeeld knutselspullen en computerkabels gaan verder uitgezocht worden. Wat weg kan, kan lekker vast weg.

Dozen verzamelen

Er moeten een hoop boeken mee straks, en natuurlijk andere spullen. We zijn dus al bezig met het verzamelen van stevige dozen die we kunnen gebruiken. Bananendozen, maar bijvoorbeeld ook wat sinaasappeldozen van de stapels die de Appie nu heeft staan gingen mee naar huis. Er zijn dingen die we ook al in kunnen pakken, zoals boeken die we de komende maanden niet gaan lezen.

Plannen maken

Dingen als ‘waar komt de wasmachine straks’ of ‘welke kast zetten we waar neer’ zijn leuk om over na te denken, en handig om vast te weten als het zover is. Maar er moeten ook dingen geregeld worden, zoals een liftding om de zware dingen beneden te krijgen, zonder heel veel trappen ermee af te moeten sjouwen.

Ik heb er zin in!

6 comments / Add your comment below

 1. Succes met verhuizen.

  Ook ik ben met beperkt budget verhuisd,
  Denk ook aan dubbele huur, afrekening energie , ook daar geld dubbel?
  Geld gaat ook zitten in de verzorging van je hulptroepen( ik zelf ben van mening dat je goed , heel goed moet zorgen voor je hulp)!. Niet alle soorten frisdrank hoor maar wel, broodjes, soep , koffie en thee. En bij mij lusten de meeste na een dag hard werken ook wel een biertje .

  Hoewel de reacties hiervlaten weten wel tevreden te zijn over de action verf , heb ik er echt niets mee.
  .

  1. Dingen als dubbele huur en energieafrekenening hebben we inderdaad ook meegenomen. En de hulptroepen komen zeker ook goed hoor 😉 Zoals je zegt, daar willen we zuinig op zijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.