Rust pakken en dan weer vooruit

pantser-plannen-planning-budget-tijd

Er zijn van die mensen die zich ontzettend verantwoordelijk voelen voor wat ze doen. Ik ben daar een van. Omdat dat niet altijd goed is, greep ik wat technische problemen aan deze winter. Ik nam even rust van het bloggen. Zeker omdat ik mezelf bij mijn nieuwe baan ook veel te druk aan het maken was.

rust-thee-tea-rest-time

Wat deed ik in tijden van rust?

Om te beginnen kon ik het bloggen niet helemaal laten. Er verschenen wat posts op een gratis blog, waar ik op de een of andere manier minder druk voelde om ook wat te posten. Soms postte ik regelmatig. Soms postte ik maanden niet, en dat was goed.

Verder werkte ik een paar weken full-time, om vervolgens mezelf voorbij te rennen. Eind december zat ik dan ook met een burn-out thuis. Dat combineerde ik met een terugval in een depressie. In die periode deed ik dus helemaal niets meer. Oke, echt rust was dit in eerste instantie dus niet. Maar mijn lichaam zorgde er wel voor dat het dat toch werd.

Voor mezelf zorgen

De tijd van voor mezelf zorgen in plaats van verwachtingen najagen brak aan. Zodra ik de concentratie weer begon te krijgen las ik erg veel. Na mijn vorige post hier heb ik dan ook heel veel andere dingen gelezen. Ik gebruikte de dingen die ik bij therapie geleerd had, zoals meditatie. Ik wandelde veel. Voor mezelf zorgen was even belangrijker dan andere dingen.

Na rust weer vooruit

Nu begint voor mij de periode te komen dat ik weer vooruit ga kijken. Weer beginnen met ‘echt bloggen’ hoort daar bij. En ja, hier voelt het toch meer echt dan op blogspot. Ik ben bezig met kijken waar├│m ik gevoelig ben voor depressies. De bedoeling is dat ik daarop in kan spelen. Dat ik voor mezelf kan zorgen zonder stil te staan. Ik heb weer zin om verder te gaan.

2 comments / Add your comment below

  1. Zo zeg. Dat zijn nogal wat ups and downs in sneltreinvaart. Ik hoop en wens voor jou dat je nu steeds meer gaat ontdekken hoe je de balans er in houdt.
    En leuk dat je weer op je eigen plek aan het bloggen bent. Lekker gevoel om heer en meester te zijn, toch?
    Veel succes!

    1. Jazeker! Het voelt meteen weer veel meer als ‘mijn blog’, mijn plekje ­čśÇ
      En die balans erin houden, ik hoop dat het ook wat meer gaat lukken. Ik lijk nu weer wat meer die balans te hebben, en dat wil ik graag zo houden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.