Heerlijk dromen met een enorm diepe laag

The Toy Makers Boek omslag The Toy Makers
Robert Dinsdale
Ebury digital
8 februari 2018
ebook
320

Met de eerste vorst van de winter opent het Emporium. Een plek vol hoop en dromen. In deze speelgoedwinkel worden stokpaarden verkocht, honden van patchwork die lijken te leven (Sirius <3). Bomen van papier die uit een doosje groeien, en houten soldaatjes die echt vechten. The-Toy-Makers-dromen

Cathy Wray komt voor het eerst in het Emporium als ze van huis weg wil. Ze ziet een advertentie in de krant dat ze winkelhulpen zoeken. Het duurt niet lang voor de magie van het Emporium haar hart weet te raken.

Dromen vanaf het begin

Het boek The Toy Makers had me al snel in zijn grip. Ik zag helemaal voor me hoe Cathy het Emporium binnen kwam, hopend op werk en onderdak. De wereld van het Emporium voelde meteen warm en speels aan. Het was wel duidelijk dat de belangrijke personages alles deden om hun dromen waar te maken.

Lees ook –> Vergelijken met anderen, is dat echt zo slecht?

Dromen en competitie

Vanaf het begin van het boek is het duidelijk dat er competitie is tussen de broers Godman. Die zorgt regelmatig voor conflicten. Zeker als de eerste wereldoorlog om de hoek komt kijken. Wat ik erg mooi vond aan dit boek, is hoe die een flinke stempel drukt, maar niet overheerst. De struggles binnen de familie en binnen de personages zelf waren belangrijker. Hoe houden ze hun dromen levend in een wereld die kapot lijkt te gaan?

Balans tussen dromen en harde realiteit

De wereld van het Emporium blijft magisch, ook als de harde realiteit zich naar binnen werkt. Er blijft door het hele boek heen die balans tussen goed en slecht. Ieder personage heeft verschillende kanten en is goed uitgewerkt. Eigenlijk gunde ik ze allemaal het beste einde mogelijk, en een magisch door blijven leven in hun speelgoedwereld. Allemaal ja.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.