Hoe gebruik ik mijn bullet journal? Tips en ervaringen.

Toen ik deze bullet journal van Blossom Books won, was ik meteen enthousiast. Ik gebruik namelijk af en aan een bullet journal om orde te scheppen in de chaos van mijn hoofd. Rond de verhuizing die eraan komt ga ik dat extra goed kunnen gebruiken.

bullet-journal-gebruiken-plannen-planning

Onregelmatig plannen

Inderdaad, ik gebruik mijn bullet journal niet regelmatig. Dat wil ik vaak wel. Juist waar ik heb om gebruik, dat chaotische hoofd, zit me vaak in de weg. Daarmee heb ik wel het ideale idee van de bullet journal te pakken. Je kan hem precies zo gebruiken als je wilt. Als je hem niet gebruikt zoals iedereen dat doet is het oké.

Daarom gebruik ik hem ook niet als agenda. Ik heb er geen maand- of weekoverzichten in. Dat heb ik een tijdje wel gehad, maar het is niets voor mij.

 

bullet-journal-plannen-planning

Hoe gebruik ik mijn bullet journal dan wel?

Ik gebruik mijn bullet journal vooral voor allerlei soorten lijstjes. Daarmee bedoel ik de meer standaard to-do-lijstjes, waar je hierboven een mooie legenda voor ziet. Het helpt me, merk ik, als die lijstjes er ongeveer hetzelfde uitzien.

Verder gebruik ik hem om dingen bij te houden waarvoor ik vakjes in kan kleuren. Het op deze manier bijhouden hoeveel toeren lang ik mijn beenwarmers maak scheelt me toch een hoop tellen! Dat is extra fijn als ik mijn hoofd niet extra vol wil krijgen. Dingen in een vol hoofd verdwijnen ook snel weer naar de achtergrond. Die komen wel weer omhoog, maar nooit als ik het nodig heb!

Nog een soort lijstje die ik gebruik, is een waarin ik heb staan wat ik moet regelen voor de verhuizing.

Lees ook: –> Hoe maak ik vrolijke lijstjes en houd ik het overzicht?

Hoe vind ik deze bullet journal?

Ik zei het al: het winnen van deze bullet journal maakte me superenthousiast! Al eerder wilde ik hem eigenlijk graag kopen als ik hem tegenkwam. Het werken met puntjes in plaats van ruitjes maakte me al een tijdje nieuwsgierig.

Die puntjes werken inderdaad heel fijn, zeker als je er wat meer mee wilt tekenen of hand lettering wilt gebruiken. Hij is nog leuk roze ook (ik ben gek op roze … ) en fijn eenvoudig. Hup, niet teveel gedoe op de kaft. Helemaal super.

De papierdikte vind ik wel een minpuntje. Juist voor in mijn bullet journal heb ik hele fijne fineliners liggen, die ik hierin niet kan gebruiken; dan staat de inkt ook op het blaadje erna, en ben ik aan één pagina dus drie pagina’s kwijt. Gelukkig heb ik ook andere pennen die hiermee wel prima werken! Het is dus wel even zoeken wat je kan gebruiken in dit boekje.

Op bol.com staan verschillende leuke bullet journals. Ik heb deze natuurlijk niet allemaal geprobeerd. De link is een affiliate link.

9 comments / Add your comment below

  1. Het zou ook niets voor mij zijn, zo’n bullet journal met data en agendadingen. Daar vul ik die dingen niet consequent genoeg voor in. Je hebt het wel goed opgelost zo!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.