Huismus zijn, 4 redenen waarom dat oké is.

huismus-4-redenenIk durf het steeds meer toe te geven: ik ben een huismus. Dat is oké, en veel meer dan ik lang heb gedacht. Het lijkt soms alsof iedereen er graag op uit trekt van de ene ervaring naar de andere. Mocht jij dat ook niet zo zien zitten, weet dan dat je niet de enige bent.

Je bent niet de enige huismus

We zijn in ieder geval samen. Zonder gekheid: er zijn veel meer mensen die introvert zijn, en die liever iets voor zichzelf doen. Ook mensen die sociaal en open zijn, kunnen het gewoon prettig vinden om thuis te blijven. Of ze komen eerder tot rust met een goed boek dan met een feestje.

Je hebt een fijne thuisbasis

Iedereen heeft eigenlijk een fijn thuis nodig, een goede basis om naar terug te keren. Als je graag thuis bent is de kans dat je thuis fijn is relatief groot.

Je omringt je met waar jij blij van wordt

Dat is iets wat iedereen zou moeten doen, toch? Een plek waar je jezelf omringt met dingen of mensen waar je blij van wordt is snel een fijne plek. Als dat voor jou thuis is, heb je die dus al snel in de buurt.

Lees ook –> Veel beleven in kleine dingen

Een huismus zijn betekent niet saai zijn

Ook thuis of dicht bij huis is erg veel leuks te ondernemen. Het is dus zeker niet saai om een huismus te zijn. Het maakt het leven juist minder saai als je snel ergens iets moois, leuks of interessants in ziet.

Dat betekent niet dat iedereen een huismus zou moeten zijn natuurlijk. Maar het omgekeerde is dus zeker ook niet zo. Thuis zijn is gewoon erg fijn voor veel mensen, en dat is oké. Met een boek op de bank zitten is voor sommigen niet zo hip als er steeds op uit trekken. Alleen maar zeggen dat je weer genetflixt hebt misschien ook niet. Maar dat zou het wel moeten zijn.

foto via Canva

6 comments / Add your comment below

  1. Precies! Weet je dat er een nieuw Nederlands boek uit is over introvert zijn? “Ik moet nog even kijken of ik kan” van L. Smit. Ik heb het nog niet gelezen maar ik koop het de komende week.
    misty

  2. Oké, ik las de titel dus eerst als ‘Hummus zijn, 4 redenen waarom dat oké is’. Gevalletje ‘waar het hart vol van is’, haha. Verder heb je helemaal gelijk, vooral je punt over een fijne thuisbasis vind ik een mooie. Ik ben zelf een mix en houd daarom ook heel erg van thuis samenzijn mét anderen. Zeker in de herfst. Kom allemaal maar langs hoor, dan doe ik lekkere boodschappen en blijf ik verder heerlijk binnen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.