Hygge en daar mijn eigen versie van

Ik merk dat ik het moeilijk vind om weer in het ritme van bloggen te komen. Het leven kabbelt hier door. Ergens wil ik graag graag de positieve kant van een niet heel spannend laten zien. Maar ik maak dus ook niet zo veel mee waar ik over kan schrijven. Wat het vooral is? Mijn leven is gewoon ontzettend hygge, gewoon uit mezelf.

hygge-gezellig-koffie-schrijven-notitieboekje-vlinders

Hygge in de boekwinkels

Vorig jaar zag ik al steeds meer boeken verschijnen over dit verschijnsel. Als ik eerlijk ben zou ik best wel een van die boeken over hygge in mijn boekenkast willen hebben staan, al is het maar om de mooie kaft. Maar nodig is het natuurlijk niet. Ik weet namelijk prima zelf wat ik gezellig, fijn en knus vind in mijn huis!

Hygge met dekentjes op de bank

Nu het weer kouder wordt, merk ik dat ik meer neig naar dekentjes en dikke vesten. Pas hebben we tweedehands een wollen dekbed gekocht, dat is natuurlijk extra fijn! Verder hebben we sowieso al dekentjes en wollen vesten genoeg. Daarvoor hoeft dus niet eens de verwarming heel hoog, hoewel hij momenteel wel weer een beetje aan staat. Het enige wat ik nog mis in huis is een houtkachel of open haard, maar dat zit er helaas niet in. Dus we zorgen zo voor een gezellige warmte, in combinatie met wat kaarsjes, en van de zomer doen we wel weer iets met de vuurkorf.

Hygge alleen of samen

Dan zijn er ook nog genoeg dingen die we lekker alleen of samen kunnen doen. Netflixen, lezen en meedoen aan nanowrimo zijn een paar dingen die ik toch al graag doe. Ik vind het zeker wat gezelligs hebben om tegen elkaar aan te zitten (of niet) met onze favoriete serie. Of met een boek. Het heerlijke van dit fenomeen is, dat je er geen extraverte, sociale vlinder voor hoeft te zijn. Als je maar jezelf prettig voelt in je omgeving en met je bezigheden, kom je een heel eind. Laat ik dus maar lekker verder gaan met mijn eigen gezellige schrijven, lezen en koffie drinken onder een dekentje …

De link naar bol.com is een affiliate link.

5 comments / Add your comment below

 1. Deze tijd vind ik uitzonderlijk Hygge. Zeker ook de sfeer van kaarslicht en de verbinding met het spirituele die deze dagen overal terugkomt. Ik vind dit een intens fijne periode. Een open haard is wel het hygge-climax he. Wij heben er een, maar die kan niet aan ivm de buren. Binnenkort vinden we hopelijk een huis waar dat wel weer kan 😉 Geniet lekker van je dekens, truien en kaarsjes. Met die stapel boeken of tijdschriften en sloten warme koffie. Ik doe heerlijk met je mee.
  Lieve groet,

 2. Hoi Jantine, ik denk dat jij al op jonge leeftijd hebt ontdekt wat bij jou past.
  Dat is volgens mij heel bijzonder is deze maatrschappij die maar voortdenderd om maar niets te hoeven missen.
  EEn vriendin van mij is 1 dag in New York geweest.
  Ben je dan in die stad geweest?
  Ja je kan zeggen van wel maar je hebt toch niets gezien, gevoelt, meegemaakt?
  Ik geloof daar niet in.
  Wat jij beschrijft is juist heel fijn en bijzonder.
  De rust, de veiligheid, het vertrouwen en de liefde.
  Geniet er zo veel mogelijk van.
  Liefs

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.