Leven voor een habbekrats – Kath Kelly

Leven voor een habbekrats Boek omslag Leven voor een habbekrats
Kath Kelly
De Boekerij
September 2009
Paperback
192

Kath Kelly was volkomen platzak. Eigenlijk vond ze dat helemaal niet zo erg, aangezien al haar vrienden net zo blut waren als zij, maar er was wel die ene goede reden om voor te sparen: de trouwdag van haar broer Kenny. Laat op de avond, met vrienden in de kroeg nam ze een overhaaste beslissing: de daaropvolgende twaalf maanden zou ze leven van één euro per dag.

Leven van een euro per dag, zou jij dat kunnen? De schrijfster van dit boek wel, of in ieder geval van een pond per dag. Dat is een beetje meer, maar het leven in Engeland zou ook wat duur der zijn. Ik had al eerder van dit boek gehoord, en was weer eens nieuwsgierig nadat ik de blogpost op Meer geld minder stress weer langs zag komen.

leven-voor-een-habbekratsDus reserveerde ik het boek Leven voor een habbekrats bij de bibliotheek. Ik was wel nieuwsgierig: hoe realistisch zou ik het over vinden komen? Zo waren de prijzen die ik voor afgeprijsde boodschappen zag wel erg laag, maar in Engeland schijnt dat ook weer normaler te zijn. Tot zover de duurdere boodschappen blijkbaar. Als het gaat om goedkoop koken in Engeland, vind ik de blog Cooking on a Bootstrap trouwens erg leuk. Hoewel Jack dezelfde lage prijzen weet te vinden, voelt haar blog toch realistischer aan dan dit boek.

Is leven voor een euro per dag mogelijk?

Nou ja, misschien wel. Voor even, een week of zo. Nou heb ik zelf de ervaring dat we een keer een week voor minder per persoon boodschappen moesten doen, maar toen hadden we wel hulp van de voedselbank. Zonder dat lijkt het mij als ik heel eerlijk ben niet mogelijk om voor zo weinig geld nog gezond te leven. Tenzij je gek bent op rode kool misschien? Want dat komt wel heel veel voor in dit boek. Laat dat nou net de enige groente zijn die ik niet lust. Misschien ging ik daar wel de mist in, wie weet!

Dat betekent niet dat dit meteen een verschrikkelijk boek is. Het leest lekker weg, en ik heb er in ieder geval weer inspiratie in opgedaan. Om te kijken naar wat we wel kunnen, en hoe dan ook iets moois van het leven te maken.

De link naar bol.com is een affiliate link.

4 comments / Add your comment below

  1. Ik viste het boek 7 jaar geleden uit een opruimbak voor, hoe toepasselijk, 1 euro . Ik was nog niet echt bezig met besparen maar merkte dat ik mijn uitgeef gedrag moest aanpassen. Er bleef elke maand een stukje over, laten we maar zeggen. Voor mij was het boek een eye opener. Niet om letterlijk alles over te nemen maar wel om het gevoel te krijgen, het kan ook anders.
    Helena

    1. Mooi is dat he? Zo kwam het boek ook op mij over. Of je het nou letterlijk over kan nemen of niet, het kan sowieso ook anders dan alleen maar consumeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.