Lezen | 3 boeken voor bij het haardvuur

De vorige keer dat ik over boeken schreef ging het over boeken voor in het haardvuur, vandaag schrijf ik over boeken voor bij het haardvuur: boeken die fijn zijn om in de herfst en de winter te lezen, door een soort ultieme gezelligheid.

The Wind in the Willows

Dit boek herlees ik zo’n beetje elk jaar. Het is eigenlijk een kinderboek, maar ik vind het gewoon zo ontzettend heerlijk om te lezen! De warmte spat er vanaf, zowel tijdens het picknicken als bij het kerst vieren bij Mole, als bij de avonturen van Toad. Ik heb er weer helemaal zin in dit jaar.

 

Little Women

Houd rekening met een ontzettend cheesy verhaal. Toch staat dit boek aardig hoog op mijn ‘gezellig om te lezen’-lijstje, waarschijnlijk juist omdat het verhaal zo braaf en lief is.

 

Bleak House

Oke, en ander werk van Charles Dickens. ‘Bleak House’ is niet het meest vrolijke boek, en toch zorgt het ook weer voor dat warme gevoel – omdat er nog steeds mensen zijn die om elkaar geven en voor elkaar zorgen, en omdat ze er allemaal het beste van weten te maken.

 

Naar wat voor boeken kijk jij weer uit voor de koudere maanden?

4 comments / Add your comment below

  1. Ik ben gisteren weer naar de bibliotheek geweest en heb 8 mooie nieuwe boeken meegenomen. Het haardvuur denk ik er wel bij 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.