Loslaten en vasthouden

Loslaten is iets wat ik enorm moeilijk vind. Daarom is het ook zo geweldig dat het me de afgelopen weken relatief goed lukte. Aan de ene kant in mijn planning: dat was duidelijk te merken aan hoe weinig ik hier blogde bijvoorbeeld. Aan de andere kant in de financiën. We kregen vakantiegeld, en besloten het te gebruiken voor die dingen waar we een vakantiegevoel van kregen en die wel geld kostten. We kochten een keer een tijdschrift en een stapel boeken, ik ging naar een klooster en zo deden we nog het een en ander.

loslaten-plannen-planning-budget-tijd

Loslaten en weer vasthouden: geld

Dat loslaten op financiëel gebied was wel even erg fijn. We kochten zo af en toe ijsjes bij de supermarkt, hoefden even echt niet onze uitgaven te plannen, en we hebben dingen gekocht die we eigenlijk al veel langer wilden hebben. Aan de andere kant kan dat natuurlijk niet eindeloos doorgaan. Het vakantiegeld is nu op. Er is genoeg geld om gewoon alles van te kunnen doen, maar ik wil ook niet zomaar alles uitgeven. De komende tijd gaan we dus weer wat sparen, en het boodschappenbudget wat krapper zetten dan wat we hebben. Wekelijks kunnen we 80,- uitgeven aan boodschappen, het budget heb ik op 50,- gezet. En … ik heb gewoon zin om hier weer op te letten!

Weer strakker plannen

Ook de planning wil ik weer aantrekken. Het loslaten hiervan was erg fijn en ook even nodig, omdat ik tot de tweede week van september eigenlijk meer werk dan met mijn energie verstandig is. Aan de andere kant vind ik het ook niet fijn om voor mijn gevoel achter de feiten aan te lopen. Ik ben dus weer wat strenger voor mezelf als het gaat om de was op tijd doen (geen stress meer wat ik aan kan trekken, omdat ‘alles’ in de wasmand zit) en ik wil weer meer gaan bloggen.

Sowieso wil ik meer op gaan letten dat ik tijd steek in de dingen die ik belangrijk en fijn vind. Er gaat tijd naar familie, ik wil weer meer lezen en met mijn bullet journal aan de slag. Dingen naaien, zelf maken, plannen maken. Laat maar komen die planning!

2 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.