Maanddoel: 5 boeken lezen

Ik heb weer een van die periodes: vol goede moed begin ik met doelen. Een van die doelen is deze maand in ieder geval vijf boeken lezen. Nou verwacht ik geen problemen wat dat betreft (er is een kans dat het er meer worden), maar ook doelen hebben die makkelijk te halen zijn is belangrijk. Stel dat je ze altijd maar met moeite haalt, dan werkt dat best demotiverend lijkt me!

book-boek-lezen-reading

 

Welke vijf boeken ga ik uitlezen deze maand? Het worden in ieder geval deze:

1. Girl With a Pearl Earring van Tracy Chevalier

Dit boek stond al jaren op mijn te-lezen-lijst van Goodreads. Deze week heb ik hem eindelijk gereserveerd bij de bibliotheek, zodat ik hem daar af kan strepen als gelezen.

Tot nu toe vind ik het boek niet zo geweldig als ik verwacht had, maar het is zeker wel een mooi boek.

2. Homegoing van Michelle Markey Butler

Homegoing is een boek dat ik lees via Netgalley. Ik vond het wel even spannend hoe ik het boek zou vinden toen ik begon, zeker omdat het als ARC nog niet goed is uitgelijnd. Hoewel ik mijn leeservaring daar niet van af wil laten hangen, kan het wel moeilijker lezen zijn. Dat ik het bij dit boek tijdens het lezen niet eens meer merk omdat het verhaal me zo grijpt, zegt genoeg lijkt me.

3. Hard Times van Charles Dickens

Vorig jaar heb ik Hard Times al een keer gelezen, maar op de een of andere manier is er nauwelijks iets van blijven hangen. Goede reden om het nog een keer te lezen dus, en ik vermoed dat het deze keer de volle vijf sterren gaat krijgen in plaats van de vier van vorig jaar. Soms moet je in de juiste stemming zijn voor een boek.

Verder heb ik deze maand ‘Fellside’ van M.R. Carey gelezen, en ‘Persuasion’ van Jane Austen uitgelezen. Op zich zit ik dus al op de vijf boeken als ik bovenstaande drie boeken uit heb. Daarna zie ik wel weer verder.

2 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.