Recensie | Little Me van Matt Lucas, een autobiografie

Little Me, an autobiography Boek omslag Little Me, an autobiography
Matt Lucas
Autobiografie
Canongate
2017
Paperback
321

Matt Lucas, de meeste mensen kennen hem volgens mij van Little Britain. Ik ook. In dit boek vertelt hij over zijn leven, en hoe hij acteur/grappenmaker geworden is.

De meeste mensen zullen Matt Lucas kennen van Little Britain. De titel van zijn autobiografie verwijst dan ook naar deze grappige serie. Ik zag het voor het eerst tijdens de leraaropleiding Engels, en ik vond het geweldig! Toen ik de kans kreeg dit boek te lezen via Netgalley greep ik die dan ook meteen.

De schrijfstijl van Matt Lucas

little-me-Matt-Lucas-coverHet boek waarderen is dan weer een stuk lastiger. De schrijfstijl van Matt Lucas doet me eigenlijk wat denken aan zijn character Vicky Pollard: het ratelt alle kanten op. Hij laat ook duidelijk merken dat hij dat zelf weet. Dat kan erg goed uitpakken, en wat mij betreft deed het dat ook. Het past bij hoe hij zichzelf neer wil zetten heb ik het idee.

Interessant?

Of je het boek wat vindt, heeft ook te maken met of het onderwerp je aanspreekt. Natuurlijk. Mij deed het dat in ieder geval wel, waardoor ik het erg leuk vond om het te lezen.

Niet alleen positief

Dit geldt zowel voor de onderwerpen als voor mijn leeservaring. In zijn autobiografie hangt Matt niet alleen de grapjas uit. Hij is duidelijk niet bang om ook serieuze onderwerpen aan te snijden en eerlijk te zijn.

Maar ook mijn leeservaring was niet alleen positief. Hoewel zijn manier van schrijven lijkt te passen bij zijn persoonlijkheid, maakte het ook dat het boek wat moeilijk las. Daardoor kwam ik er soms toch maar langzaam doorheen, en pakte ik het een paar keer eigenlijk met tegenzin op. Om wat ik las vervolgens erg leuk te vinden, dat dan weer wel.

Andere posts over boeken

Nieuwsgierig naar Little Britain? Kijk deze top tien van hun sketches

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.