Nanowrimo – nieuw jaar, nieuwe kansen

Eerdere jaren heb ik ook meegedaan met nanowrimo. Soms won ik met moeite, een paar keer ook absoluut niet. Vorig jaar was daarmee het dieptepunt, ik gaf op na ruim een week.

nanowrimo-planner-plannen-schrijven

Toch weer nanowrimo proberen

En toch ga ik het dit jaar weer proberen. Er zijn wat dingen anders dan andere jaren. Ik had te maken met depressies. Twee jaar geleden was ik bezig met een opleiding met stage. Vorig jaar werkte ik en kreeg ik eind november een nieuwe baan. De combinatie daarvan maakte dat Nanowrimo erbij gewoon te veel was. 

Lees ook –> Nanowrimo 2017: van pantser naar plantser

Begin dit jaar ging ik eindelijk ook echt naar mezelf luisteren. Ik had al flink wat therapie achter de rug, maar werkte mezelf alsnog over de kop om aan de verwachtingen van de wereld te voldoen. Begin dit jaar meldde ik me ziek. Het gaat nu een stuk beter met mijn gezondheid, terwijl ik wel nog thuis zit. Ik kan weer proberen dingen op te pakken, en nanowrimo is een van die dingen.

Nanowrimo plannen

Een van de dingen die ik vorig jaar al probeerde was meer plannen. Dat werkte toen niet helemaal, door bovenstaande redenen. Maar ik merkte wel dat het goed zou kunnen helpen met waar ik eerder tegenaan liep. Ik wist namelijk vaak niet hoe ik mijn verhaal verder moest laten gaan. Nu heb ik een raamwerk waar ik mijn verhaal aan ophang. Als ik er met een deel van het verhaal niet uit kom, kan ik aan een ander deel gaan werken. Zonder dat ik de draad kwijtraak.

Nanowrimo is gewoon leuk!

Wat ik vooral niet moet vergeten is, dat nanowrimo gewoon leuk is. Ik moet niets. Het is geen doel op zich. Ik doe mee omdat ik het wil, en omdat ik er zin in heb. Ik doe mee omdat ik blij word van schrijven. En dat is het belangrijkste!

4 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.