Pannenkoek!

Soms kom je achter grappige dingen, zoals dat het vandaag pannenkoekendag is. Ik heb geen idee waarom er een speciale pannenkoekendag is, behalve dan om mij bloginspiratie te geven, en een smoes te geven om Jos te verwennen met pannenkoek. Dat is ook al genoeg, toch? Ik eet dan ook niet vanavond pannenkoeken, dat heb ik woensdag al gedaan zodat ik foto’s voor deze blogpost had. Dat je het maar weet.

ingrediënten-pannenkoeken-ingredients-pancakes

 

Hier zie je wat er bij mij in mijn pannenkoeken ging woensdag. Ik had zin in spekpannenkoeken, verder hoeft die spek er natuurlijk niet bij. We hadden niet heel veel honger, normaal maak ik twee keer zoveel pannenkoek – en dan heb ik er dus ook zes eieren in. Nu waren de ingrediënten: 3 eieren, 400 ml melk, 200 gram bloem en een snufje zout. Als je voor meer dan twee personen bakt, kan je de hoeveelheden bijvoorbeeld verdubbelen. Vergeet, als je er boodschappen voor doet, de boter voor het bakken en dingen als ontbijtspek of anders voor in je pannenkoeken niet! (Naturelpannenkoeken zijn ook best lekker trouwens, maar boter voor het bakken blijft handig)

DSCF4782

 

De eerste pannenkoek mislukt bij de meeste mensen, omdat de pan nog niet heet genoeg is. Ik zet vaak de pan al op het vuur als ik nog aan het beslag mengen ben: zo is de pan al goed heet bij de eerste pannenkoek, en dat bakt een stuk makkelijker. Verder is geduld belangrijk: je mag, ook bij dikkere pannenkoeken, best wachten tot ze ook bovenop helemaal droog zijn. Dan zijn ze aan de onderkant meestal precies goed (verbrand heb ik ze nooit gehad, hooguit dat ze eigenlijk nog wat langer hadden gemogen. Daarvoor kan je ze altijd nog even terug draaien.)

DSCF4783

 

Zo wordt hij best mooi, toch? Pannenkoeken met vulling worden bij mij altijd wat dikker, omdat ik eerst een laagje beslag in de pan doe, dan de spek (of champignon, of … verzin zelf wat) en dan nog een laagje beslag. Zo valt de vulling er niet uit. Naturelpannenkoeken worden vaak iets dunner.

DSCF4781

 

Ennnnn klaar! Eten maar! Spekpannenkoeken schijnen lekker te zijn met stroop, al eet ik ze ook graag zonder extra spul erop.

3 comments / Add your comment below

    1. Oehw, dat klinkt alsof ik het ook moet proberen!
      Heb wel eens als toetje kleine pannenkoekjes gemaakt trouwens, met veel, heel veel kaneel in het beslag. Dik gebakken (dan worden ze lekker bruin), en dan vanille-ijs erop <3 Het was een behoorlijk spontaan idee, en ik ben er nog steeds trots op!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.