Patreon | een supergaaf idee!

 

Een paar weken geleden las ik erover bij Iris, en ze maakte me nieuwsgierig naar Patreon. Dit is een website waar je creatievelingen, artiesten, bloggers en vloggers kunt steunen die je een kans wilt geven om van hun werk te leven. Dit – kunnen leven van het creëren van mooie dingen, foto’s, blogposts etc. – is voor mij nog steeds een droom die ik over een paar jaar weer wil gaan najagen. Het leek me geen kwaad te kunnen om vast wat voorzichtige stappen te zetten. Een daarvan is het aanmaken van mijn eigen creator-pagina.

patreon-foto-fotograaf-artiest-creator-blogger-vlogger

 

Wat heb ik ermee gedaan tot nu toe?

Ik ben de laatste tijd rustig aan begonnen met het een beetje vullen van mijn pagina. Zo heb ik nu een introductie die ik ook verder de wereld in durf te sturen. Ik heb nagedacht aan wat ik terug kan doen voor de mensen die me steunen, zodat je het niet doet voor ‘alleen’ de dingen die ik hier schrijf.

 

Wat zijn mijn verdere plannen?

Ik loop ook al langer rond met het idee ook te gaan vloggen. Dat is een van de redenen dat de blogpost van Iris mijn interesse wekte. Haar idee om Patreon te gebruiken om de video’s eerst voor een kleinere groep mensen online te zetten vond ik zo leuk, dat ik dat idee ook wil gebruiken. Ik moet mezelf alleen eerst nog over die drempel heen helpen. Het hier laten weten dat ik dat van plan ben, is voor mij een volgende stap. Nu nog een introductiefilmpje maken, zonder de smoesjes dat er teveel omgevingsgeluid is en zo.

 

Wil jij mij ook steunen?

Dat zou natuurlijk supertof zijn! Mijn pagina vind je hier, me steunen kan al vanaf een euro per maand.

2 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.