Plannen | Waarom gebruik ik een bullet journal?

Ongeveer een kwartier geleden plaatste ik onderstaande foto op Instagram. Ik merkte dat ik een beetje baalde dat ik nog niets van mijn al erg korte lijstje had afgestreept. Plannen gaat niet altijd over rozen haha.

instagram-bullet-journal

Blij met mijn bullet journal

Waarom ben ik dan toch blij met mijn bullet journal, als ik er een beetje van baal? Nou ja, in dit geval heeft dat te maken met het moment dat ik ervan ga balen. Als ik om half 11 merken dat ik nog niets heb afgestreept, kan ik alsnog dingen gaan doen. Dat is een groot verschil met hoe het kan gaan. Ik ben een ster in te laat bedenken dat ik niets heb gedaan wat ik had willen doen.

Dat niets valt vaak enorm mee trouwens. Ook daarvoor zijn mijn lijstjes fijn. Zelfs op ‘luie’ dagen als vandaag doe ik namelijk wel wat. Dat kan ik fijn zien als ik mijn lijstjes gemaakt heb of een habit tracker invul.

Plannen en lijstjes gebruiken

Daarnaast zijn er natuurlijk de andere voordelen. Ik kan makkelijker dingen afvinken dan met ‘gewone’ lijstjes. Ook heb ik meer ruimte om mijn lijstjes te maken dan in een (papieren) agenda. En ik werk graag met lijstjes op papier. Vooral omdat de leuke tapejes en kleurtjes die ik kan gebruiken voor extra plezier zorgen.

Niet alleen lijstjes

Een bullet journal bestaat uit meer dan alleen lijstjes. Ik moet er nog meer tijd in stoppen om alle mogelijkheden te ontdekken. En meer mogelijkheden om te plannen vind ik gewoon enorm fijn.

Even een maffe funfact: het tapeje dat ik op deze pagina gebruikt heb, heb ik op straat gevonden. Blijkbaar was er érgens een kind dat tapejes van mama over het balkon gooide of iets dergelijks. Eigenaar niet meer terug te vinden, en ik vind hem leuk, en dan ben ik ineens een spullen-van-straat-raper haha

Follow

3 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.