Into Aether van L.M. Fry

Into Aether Boek omslag Into Aether
The Trinity Key Trilogy #1
L.M. Fry
YA Steampunk
Eleah Enterprises
30 maart 2016
Ebook (Kindle)
276

Colorado teen Theodora (Theo) will do anything to find her missing mom, including travel into the hidden and mysterious Victorian subculture of Aether. She takes a ride with airship pirates to a floating island full of strange automatons and even stranger people.
After a century-old feud reignites, she uncovers the alarming truth about her family's past. Finding her mother is more important than ever.

 

‘Into Aether’ is het eerste deel van een steampunk-trilogie. Ik blijf door dit soort boeken aangetrokken worden, omdat het zoveel mogelijkheden geeft.

De worldbuilding van ‘Into Aether’ was fantastisch. Heel veel Victoriaans en een beetje Star Trek-invloeden (me likes!), en omdat het om een wereld naast de ‘gewone wereld’ gaat, kan het boek heel fijn laten zien hoe de wereld eruit ziet, door de ogen van de hoofdpersoon heen. Ik vond de Aetherlands geweldig, en zou wel langer daar rond willen kijken, vooral op Aether Island.

De personages vond ik wel vrij plat blijven, en niet altijd even prettig. Ik heb me flink zitten ergeren aan Theo, die overal als een echte tiener tegenin ging (dat dan weer wel) en zich als een stampvoetende kleuter gedroeg, en op de momenten dat het gevaarlijk was ineens zo ontzettend ‘volwassen’ reageerde. Aan de andere kant was daar haar tante Grace, die nergens gevaar in leek te zien, het grootste vertrouwen in ie-de-reen had, en daarin eerder een vijfjarige in een volwassen lichaam leek. Het leukste personage vond ik toch Vivi, het kleine meisje. Haar vader Titus maakte de meeste groei door, terwijl ik dat bij hem het minst had verwacht.

Dat mocht de pret niet drukken, want de personages waren wel weer passend in het verhaal. De schrijfstijl in dit boek is erg fijn. De zinsopbouw klopt precies, en ik kreeg het gevoel dat ik in het verhaal werd meegezogen, samen met Theo. Naar het volgende deel ben ik dan ook enorm nieuwsgierig!

Ik kreeg een gratis ebook, in ruil voor een eerlijke recensie.

1 comment / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.