Rooklucht uit meubels krijgen

Vorig jaar kochten we de perfecte stoel bij de kringloop. Hij staat leuk en zit heerlijk. Hij heeft alleen een nadeel: er zit een vieze rooklucht in van de vorige eigenaar. Als je het leuk vindt om te kringlopen, kom je dit vast ook wel eens tegen. Omdat het verder de perfecte stoel is, besloot ik op te zoeken hoe ik die rooklucht eruit kan krijgen.

stoel-in-veld-stoffen-rooklucht

Natuurazijn tegen rooklucht

Als ik op internet zoek, kom ik een aantal huismiddeltjes tegen die moeten helpen tegen rooklucht in een ruimte. Een daarvan is natuurazijn in schaaltjes doen en neerzetten. Als je een schaaltje natuurazijn onder de stoel of bank zet waar het in zit, schijnt dat ook te helpen. En als het nodig is kan ik wat azijn op de stoel spuiten met een plantenspuit. Het voordeel is dat deze zure lucht weer vervliegt, in tegenstelling tot de stank die anders in de stoel zit.

Koffie

Ook koffie staat erom bekend dat het vieze luchtjes uit de lucht kan halen. Nou is dat minder makkelijk toepasbaar dan azijn. Ik las van een oma die koffiepads tussen de ‘plooien’ van een stoel stopte, maar die zou ik daarvoor apart in huis moeten halen. Ik kijk nog even hoe ik dat toe zou kunnen passen.

Spuitbussen

Dit is er een die ik liever niet gebruik. Wat ik ook veel tegenkwam, waren spuitbussen met luchtjes die goed zouden helpen. Dan vraag ik me wel af of je niet de ene vieze lucht inruilt voor een andere chemische troep. Ik weet wel dat mijn voorkeur eerst uitgaat naar het proberen van de eerste twee opties.

Andere ideeën

Zijn er nog mensen die een goed idee hebben om rooklucht uit stoffen meubels te krijgen die ik nog niet heb kunnen vinden? Of heb je goede of minder goede ervaringen met de dingen die ik net genoemd heb? Dan hoor ik het natuurlijk graag! Andersom wil ik het ook laten weten als ik mijn stoel rookluchtvrij gekregen heb.

Bron foto: Pixabay

5 comments / Add your comment below

  1. Ik heb een stoomreiniger die ik gebruik als ik dingen tweedehands aanschaf en er zit een luchtje aan. Of het ook tegen rooklucht werkt heb ik nog niet uit kunnen testen, maar andere muffe en of dierenluchtjes verdwijnen er wel mee.

    1. Dat is zeker fijn. Wij hebben ook nog een stoomreiniger staan volgens mij, ik ga eens kijken of dat hier ook helpt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.