Rust in drukke tijden

Hoewel ik minder ging werken, leek mijn leven voller te worden. Het werd weer tijd voor verjaardagen en andere feestjes. We startten met een nieuwe groep voor Dungeons & Dragons. Ik solliciteerde veel. Om het nog beter te maken heb ik nu een nieuwe baan. Daarvoor ga ik uitgerekend in december een fulltime training volgen. Het is allemaal supergaaf natuurlijk! Maar hoe houd ik rust in drukke tijden? En dan het liefst zonder mezelf of dingen die ik belangrijk vind (blog, hallo, jij hier?) te verwaarlozen?

rust-druk-drukke-tijden

Momenten van rust inplannen

Plannen en dat goed doen blijft een doorlopend leerproces voor mij. Een van de dingen die ik daarbij meeneem, is dat ik momenten van rust inplan. Momenten dat ik dingen doe die puur voor mezelf fijn zijn, zonder dat ik iets moet. Juist als je agenda vol loopt met leuke en interessante dingen, is dit iets om goed op te letten.

rust-druk-drukke-tijdenWaar krijg je energie van?

Om deze momenten in te plannen, moet je natuurlijk ook weten waar je energie van krijgt. Voor iedereen is dat anders. Ook voor elke situatie is dat anders trouwens. Zorg dat je regelmatig dingen blijft doen waar je die energie van krijgt, en niet alleen de dingen die moeten. Zo speel ik dus vaker Dungeons & Dragons, en ik merk dat ik daar echt heel erg blij van word. Ik krijg er meer zin van om ook andere dingen aan te pakken, wat een goed teken is.

Rust in je hoofd scheppen

Natuurlijk kan je zorgen dat je tijd voor jezelf hebt, en voor de dingen die je belangrijk vindt. Of de dingen waar je energie van krijgt. Dat zijn niet altijd dezelfde dingen waarvan je hoofd ook rustiger wordt. Hoe houd je overzicht in de chaos? Wat is voor jou de fijnste manier om je agenda bij te houden bijvoorbeeld, en hoe houd je bij wat je nog moet en (heel belangrijk) wilt doen?

Er zijn veel verschillende systemen in de omloop. Allemaal hebben ze voor- en nadelen. Voel je niet slecht als een systeem niet bij jou blijkt te passen, maar ga door naar de volgende. Het belangrijkste is dat jij er baat bij hebt.

Lees ook –>┬áPlannen maken en ordenen

2 comments / Add your comment below

    1. Absoluut. Maar soms ontkom je er niet aan. Zo moet ik nu een paar weken ‘door de zure appel heen bijten’ en fulltime werken voordat ik terug kan naar parttime.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.