Schrijven | geloven dat ik ooit een boek schrijf

 

Toen ik jong was leek het me geweldig: schrijver zijn, je fantasie op papier zetten en dat mensen het nog graag willen lezen ook. Schrijven was een van mijn favoriete tijdbestedingen. Als kind schreef ik schriften vol, en op de middelbare school kreeg ik het hoogste cijfer van de klas voor een opstel. Waarom heb ik eigenlijk nog steeds dat boek niet geschreven?

coffee-koffie-notitieboekje-notebook-schrijven-writing

Minder tijd om te schrijven

Het begon eigenlijk al toen ik naar de middelbare school ging. Ik had – of beter, maakte – minder tijd om te schrijven. Het werd ook niet interessant gevonden, en ik wilde graag bij de groep horen in die tijd. In ieder geval verdween mijn droom in die tijd flink naar de achergrond, om plaats te maken voor andere dromen.

Mijn zelfbeeld veranderde

Een belangrijkere reden dat ik steeds minder met schrijven bezig was, was dat mijn zelfbeeld veranderde. Ik kon toch nooit zo interessant, leuk en goed schrijven dat ik de boeken die ik las kon evenaren.

Dit is iets wat nu nog steeds speelt. De laatste jaren ben ik weer meer bezig met schrijven. Ik doe mee met nanowrimo, heb altijd notitieboekjes en pennen in de buurt. Mijn droom is terug, en ik wil dolgraag ooit een boek uitgegeven hebben. Maar … ik durf niet. Alles wat ik op papier heb gezet is ook weer weg gegooid, en alle bestanden zijn ook weer van mijn computer verwijderd, omdat ik het toch helemaal niet goed genoeg vond.

Schrijven is gewoon veel werk

Toch is het iets wat ik graag weer op wil pakken. Niet alleen in de maand november, maar als iets wat in ieder geval wekelijks terugkomt. Ik kan het dan meteen combineren met mijn voorliefde voor plannen: op mijn vrije dagen plan ik niet alleen tijd in om te bloggen, maar ook ‘gewone’ schrijftijd. Tijd waarin ik bezig ben met verhalen, of ze nou lang of kort zijn. Dat boek is niet het eerste doel, het weer iets uit mijn pen krijgen is belangrijker. Al wil ik natuurlijk nog steeds ooit dat boek geschreven hebben.

Ik kan het absoluut wel!

Het is niet voor niets dat ik dat hoge cijfer kreeg op de middelbare school. Eigenlijk is het net zoals met bloggen, wat ik ook nog steeds met veel plezier doe. Ik moet weer voor wat meer oefening zorgen, maar ik moet het ook gewoon gaan doen. Dan worden mijn teksten steeds beter, en kan ik ooit zeggen: ik heb een boek geschreven.

2 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.