Schrijven | plot voor nanowrimo 2017

Schrijven vond ik als klein meisje al leuk, en eerder deed ik al mee met nanowrimo. Het afgelopen jaar kon ik er minder mee, en achteraf heb ik er al heel erg lang niet de energie in gestoken die ik er vroeger in stak. Het is dus hoog tijd voor verandering!

fantasy-schrijven-plot

Van pantser naar plotter

Ik heb vorig jaar bij nanowrimo een poging gedaan om van te voren een plot te bedenken. Dat kwam toen niet helemaal van de grond door een gebrek aan tijd, energie en voorbereiding. Tijd heb ik nu weer een beetje meer, en energie heb ik een stuk meer dan ik de laatste jaren heb gehad. Zin om met schrijven bezig te gaan heb ik ook weer terug, dus ik ga er dit jaar gewoon weer voor!

Schrijven met voorbereiding

Wat ik me kan herinneren van vroeger is dat ik best wel een pantser was, als er maar vast een stukje voorbereiding lag. Met het schrijven van opstellen lag er altijd al minstens een writing prompt van de juf. Als ik die eenmaal had schreef ik wel een eind weg. Daarom wil ik nu ook graag wat meer voorbereiden.

Wat bereid ik voor dit jaar?

Om te beginnen heb ik al bedacht in welk genre ik wil gaan schrijven, en wat voor soort plot ik dan wil. Dat plotsoort heb ik opgezocht. Vervolgens heb ik genoteerd hoe zo’n plot meestal is opgebouwd. Dat is nog maar het begin. De komende anderhalve maand ga ik vast nadenken over mijn personages. Wat voor mensen zijn ze? Wat is hun achtergrond? Waarom komen ze bij elkaar? En dan is er nog het waarom ze op een reis gaan.

Alles bij elkaar heb ik nu het gevoel dat het dit jaar zeker gaat lukken met nanowrimo. En ik heb alvast een hoop voorpret!

1 comment / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.