Shadows of Valor van Elsie Park

Shadows of Valor Book Cover Shadows of Valor
Elsie Park
historical fiction
Amberjack Publishing
14 maart 2017
e-book
255

Als Sir Calan er, in zijn rol als The Shadow, achterkomt dat smokkelaars het op de dochter van de kasteelheer gemunt hebben besluit hij haar te beschermen door haar zelf het hof te maken. Iets wat hij heel moeilijk vindt, want al snel wordt hij verliefd op haar nicht Elsbeth. Lukt het hem om de kwade bedoelingen van de smokkelaars goed in te schatten?

Ik vond ‘Shadows of Valor‘ supertof. Het verhaal is dat van een nobele ridder in dienst van de koning, die doet wat hij kan om de boeven te verslaan. Soms heeft een verhaal verder niets nodig, behalve zwijmelen bij een middeleeuwse setting, om mij ervan te laten genieten.

Misschien ben ik wel makkelijk blij te maken. Als ik puur op technische aspecten dit boek zou beoordelen, zou ik het namelijk lang niet zo geweldig vinden. Het verhaal is weinig origineel. De personages zijn een-dimensionaal, en het boek is regelmatig behoorlijk moralistisch. Sommige boeken komen daar bij mij mee weg, en dit is daar een van.

Op de juiste tijd en met de juiste mindset is dit een geweldig boek. Vooral als je even lekker wilt vluchten in een niet te moeilijk verhaal vol ridders, toernooien en smokkelaars. Als je in een kritische leesbui bent en/of meer verwacht van een boek, kan je het beter laten liggen.

Leave a Reply