Shalilly van Elizabeth Gracen

‘Shalilly’ is een raamvertelling. Het begint op het punt dat Fippa noodgedwongen naar een andere dimensie moet, om haar grote liefde te redden. Ze vindt hem, maar hij heeft geen herinneringen aan haar en hun wereld.

shalily-boek-recensie

Hoe ze op dat punt komen, vertelt Fippa – in die dimensie een mythische Shalilly, een wezen bekend om hun talenkennis en mooie zingen – aan de prins die haar gevangen houdt. Hij heeft geen idee dat het over hem gaat, en over het meisje met wie hij zou gaan trouwen. Ondertussen moet Fippa een manier vinden om hem te laten geloven in haar verhaal, voordat de duisternis overwint.

shalily-boek-cover-recensieWat vond ik van Shalilly?

De wereld die in ‘Shalilly‘ wordt neergezet, vind ik enorm mooi. Mijn fantasie vliegt normaal al op hol als ik ergens loop met zonneschijn, bloemen, en vlinders en libelles en zo. Wat dat betreft kostte het me totaal geen moeite om me in The Paradigm te wanen. Ook de omgeving van Delphi werd erg goed beschreven. Dit beschrijven van omgevingen gebeurde op een natuurlijke manier. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik lange, gedetailleerde verhandelingen zat te lezen, terwijl ik wel goed meekreeg hoe alles eruit zag.

Liefde

Dit boek ging over de Liefde, en dat heb ik geweten. Van mij had de nadruk daar wat minder op mogen liggen. Er had wat meer actie mogen zijn. Wat minder momenten dat Fippa aan het nadenken was over of ze Ision ooit weer mee zou krijgen.

Alles bij elkaar vond ik het toch gewoon een erg fijn boek. Het was heel anders dan de andere boeken in dit genre die ik gelezen heb. Dat vond ik heerlijk.

Cover

Oh ja, en mag ik jullie even wijzen op de prachtige cover? Die is zeker een compliment waard! Volgens mij heb ik de helft van de tijd die ik met dit boek bezig was naar de cover zitten staren. Aan de binnenkant staan trouwens ook wat tekeningen van dezelfde illustrator, maar die vond ik minder prachtig dan deze.

Ik kreeg dit boek gratis via Netgalley in ruil voor een eerlijke recensie. De link naar bol.com is een affiliate link. Als je aankopen via die link doet betaal je niet meer dan je daar anders doet, maar gaat er wel een percentage naar mij.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.