Televisieprogramma’s die ik niet ga missen (maar die wel veel aan staan)

Bron: Pixabay

Nog vier dagen, en dan hebben we geen ‘echte’ televisie meer. Ik kan heel makkelijk zeggen dat ik niet verwacht dat ik het ga missen; er zijn zoveel manieren om wat ik wél graag kijk te zien, en verder zijn er vooral veel dingen die ik niet graag kijk. Soms staan ze toch nog regelmatig aan.

 

Koffietijd

Vroeger – dan moet je denken aan zeker 20 jaar geleden – was dit voor mij een programma die ik mocht kijken als ik ziek thuis zat. Ik herinner me er niet veel van, behalve dan dat de gasten vertelden hoe ze hun koffie dronken. Mijn moeder keek nooit als we niet thuis waren trouwens, daar had ze geen tijd voor. Net rond de tijd dat haar leven rustiger werd, stopten ze met uitzenden. 

Tot ze het ineens wel weer uit gingen zenden. Voor mij is het jeugdsentiment, dus toen ik een paar jaar geleden stopte met studeren ging hij wel eens aan. Nu mijn man weer thuis zit, is het een programma dat zelfs regelmatig aan staat, voor hem als manier om ritme in zijn dag aan te brengen.

Het viel me al meteen op hoe ontzettend commerciëel het programma is! Ja, het wordt dan ook op rtl uitgezonden, maar dan nog – het is net een reclameblok van ruim een uur, de ‘echte’ reclameblokken meegerekend. De ene sponsor wordt minstens elke minuut een keer genoemd, de andere heeft een eigen ‘gezondheids’praatje, dan wordt er nog gebakken met merk drie etc. Eigenlijk heb ik vaak geen idee waarom het nog aan staat, en manlief ook niet; hij zoekt wel iets anders om koffie bij te drinken om precies 10 uur 😉

 

Tekenfilmpjes

Je hebt er speciale zenders voor, tekenfilmpjes zoals The Simpsons. Ook die staan veel aan, wat eigenlijk gewoon onzin is; het genoemde tekenfilmpje hebben we volledig op dvd staan, de rest is waarschijnlijk ook wel te vinden, terwijl die speciale zenders wekenlang drie dezelfde afleveringen uitzenden. Drie keer per aflevering per dag. Liefst compleet buiten het seizoen ook nog, kerstafleveringen in de zomer en afleveringen over zomervakantie in de winter.

 

Kookprogramma’s

Ook weer meestal op 24Kitchen, een speciale zender hiervoor. En ook op deze zender wordt veel herhaald, al komt er echt wel eens wat leuks. Eerlijk gezegd gun ik het leuke food-vloggers meer dat we naar hen gaan kijken in plaats van drie keer op een dag te zien hoe Rudolf dezelfde cake bakt als vorige week.

 

En verder?

Nou lijkt het alsof we toch nog heel veel tv kijken he? Het valt erg mee, al staat hij wel meer aan op de achtergrond sinds ik niet meer alleen thuis zit … Dat zal ongetwijfeld anders worden na vrijdag, maar ook voor achtergrondgeluid zijn er veel andere opties. Sterker nog, zonder steeds de tv aan wordt dat fijner, want veel makkelijker om een keer via uitzending gemist dat ene programma terug te kijken zonder dat het geluid door elkaar heen loopt, of die ene TED-talk, of dat liedje op youtube die ik toch even wil kijken.

 

Wat voor programma’s die je niet echt kijkt staan bij jou (te) veel aan?

16 comments / Add your comment below

 1. Ik heb ook al jaren geen tv meer. Ik kijk online gemist of via een horizon account van een vriend. En dan ook geen tv, want zo’n hekel aan de reclames, maar gewoon de films en series die ze aanbieden. Je kijkt wat je wilt en verder niks, wel zo rustig. Overdag als ik thuis ben heb ik muziek aan. Ik kijk nooit iets overdag dan lees ik liever een boek.

 2. De tv aan hebben staan als achtergrond doe ik eigenlijk nooit. Dan ervaar ik het echt als een stoorzender! Ik kijk doelgericht wat ik wil kijken en verder kijk ik zo nu en dan graag een serie of film via Netflix.

  Ik ben benieuwd hoe het jullie gaat bevallen zo helemaal zonder televisie.

  1. Ik ben zelf ook heel benieuwd!
   Ik heb het inderdaad ook minder, het stoort mij snel, man heeft het wat vaker. Al ligt het bij mij ook aan het soort programma, hoewel er helaas nog maar weinig echt ‘rustige’ programma’s zijn tegenwoordig.

 3. Wij zijn toch weer overgestapt naar een andere aanbieder, die een hele mooie aanbieding had. Dit jaar dus een stuk voordeliger uit. 300 euro op jaarbasis om precies te zijn. Kijken volgend jaar weer hoe het bevalt. Hier staat de tv doordeweeks alleen ’s avonds aan en zelf kijk ik weinig tv. Er zijn een paar programma’s die ik graag zie, maar als ik ze mis, maakt het me ook niet uit. Wel heb ik een gedeeld abonnement met dochterlief voor Netflix. Als ik in het weekend niet hoef te werken vinden we het heerlijk om films te kijken zonder onderbreking. Ben erg benieuwd hoe het je bevalt. Houd je ons op de hoogte?

 4. Ik zou dat echt niet kunnen, leven zonder tv: maar ik volg dan ook aardig wat programma’s die ik gewoon niet wil missen en eerlijk gezegd geen ”lege” programma’s haha, daar heb ik Youtube voor.

  1. Misschien vinden wij ook net niet de juiste programma’s 😉 Of wel … Dat soort programma’s zijn er genoeg, maar wel veel op de publieke omroepen, en die kunnen we makkelijk terug kijken. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat je de tv aan wilt houden 🙂

 5. Pingback: Koffieklets |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.