The Little Book Café: Tash’s Story van Georgia Hill

The Little Book Café: Tash’s Story Boek omslag The Little Book Café: Tash’s Story
The Little Book Café #1
Georgia Hill
HarperImpulse
3 augustus 2018
e-book
Netgalley

Waar gaat dit boek over?

Plaatselijke makelaar Tash is niet overtuigd van het aansluiten bij de nieuwe leesclub bij Berecombes mooie nieuwe boekwinkel met café. Ze weet wel dat ze een avond uit kan gebruiken als vriendin Emma haar daar mee naartoe sleept. Haar vriend Adrian is geweldig en draagt haar op handen, maar hij is ook wel wat vasthoudend geworden de laatte tijd. Wanneer ze bij de leesclub de nieuwe plaatselijke boer, Kit, ontmoet is het als een frisse wind om iemand zo on-Adrian tegen te komen. Misschien is die leesclub toch nog wel leuk!

recensie-book-review-the-little-book-café-Tashs-story-Georgia-Hill

Maar als Tash dingen begint te vergeten en zich vreemd begint te gedragen, is de overbeschermende Adrian vastberaden om haar bij haar nieuwe interesse weg te houden.

Lees ook –> meer recensies van Eccentric Lady

Wat vond ik van ‘The Little Book Café?

‘The Little Book Café’ leest erg makkelijk en snel weg. Op basis van de cover pakte ik het vooral op met het idee dat ik een typische ‘gezellige roman’ te pakken had. Dat is het ook wel een beetje, maar in dit genre vind ik het zeker een van de betere boeken.

In het begin van het boek vond ik Tash niet echt een leuk personage. Ze was constant geïrriteerd, en liet zich erg makkelijk ompraten om maar thuis te blijven bij Adrian en voor hem te kiezen. Tijdens het lezen merkte ik dat ik meer sympathie voor haar kreeg. Het werd me steeds duidelijker hoe erg ze werd gemanipuleerd, en hoe hij rotzooide met haar hoofd. Nog steeds had ik toch regelmatig de neiging om te roepen: wegwezen daar, nu!

Een erg fijne toevoeging vond ik het gedeelte waarin bij de leesclub ‘Wuthering Heights’ van Charlotte Brontë besproken werd. Sowieso, het idee dat deze oude literatuur nog steeds relevant kan zijn vind ik tof. Maar ook dat ik daar zelf een nieuw idee door kreeg om op te letten de volgende keer dat ik dat boek lees, maakte me blij!

The Little Book Café op bol.com

Links naar bol.com zijn affiliate links.

2 comments / Add your comment below

    1. Ja, op een gegeven moment is het teveel he? Ik lees dit soort boeken graag zo af en toe tussendoor, maar moet er ook niet veel van lezen, want dan word ik ze zat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.