Trilogie | Into Aether van L.M. Fry

Een paar maanden geleden las ik via Netgalley ‘Into Aether’ van L.M. Fry. Dit boek recenseerde ik nog in een andere recensie. Van de schrijver kreeg ik vervolgens de vraag of ik de andere boeken nog wilde lezen, en dat zag ik wel zitten! Ik wilde namelijk zeker meer weten over de avonturen die Theo en Valera (en Julia) meemaken.

 

Over ‘Into Aether’

Zoals in mijn eerdere recensie te lezen is, vond ik de worldbuilding van deze trilogie helemaal geweldig. Ik ben gek op steampunk, en de manier waarop de wereld van Aether geïntroduceerd wordt is precies goed: niet te vertellend, en niet te plotseling. De personages waren soms niet helemaal zoals ik gehoopt had, en Vivi was mijn grote favoriet.

 

Over ‘Escape Aether’

Mijn teleurstelling was dus ook best wel aanwezig, toen Vivi nauwelijks een rol bleek te spelen in het tweede deel. De andere personages werden een stuk leuker, dat wel. Uiteindelijk vind ik dit verreweg het beste deel van de trilogie, het deel waarin het meest echt lijkt te gebeuren. Valera begint zich al snel los te weken van haar zachte meisjes-imago, terwijl Julia een stuk diepte meekrijgt en steeds een stukje verder groeit naar een volwaardig lid van de Trinity in plaats van een schurk-by-default.

 

Over ‘Save Aether’

Om vervolgens qua personages weer compleet in te zakken. De manier waarop Julia in de Trinity gelaten wordt door Theo, dezelfde Theo die ze verraden heeft en die ze verschrikkelijk vond (om redenen die ik nu niet ga spoileren), vind ik erg ongeloofwaardig. Van vijanden naar telepatische zussen, gewoon spontaan, zonder zelfs maar een goed gesprek vooraf. Verder lijkt dit deel – vind ik – vooral op het wegwerken van de losse eindjes, en het nog iets moeten schrijven omdat een trilogie beter staat dan twee boeken in een serie. Oh ja, en romantiek, want natuurlijk moeten ze alle drie Flieft Zijn! Van mij hadden het dus twee boeken mogen blijven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.