Voor al die mensen die ik volgde, en toen ineens niet meer

Zelf heb ik er altijd een hekel aan: mensen die je volgen, en als je dan niet snel genoeg terug volgt, zijn ze weer weg (en als je dat wel doet, dan toch). Omdat ik ook weet dat veel mensen nieuwsgierig kijken wie ze gevolgd hebben, hoop ik dat dit bericht tenminste een paar mensen bereikt. Het was namelijk absoluut niet mijn bedoeling om zelf zo’n persoon te lijken. Ik doe normaal al niet aan volg voor een volg, like voor een like etc. en al helemaal niet op die manier.

Ik dacht vanmorgen mijn lijst met personen die ik volg op bloglovin’ op te schonen. Als je een blog volgt, ga je de persoon automatisch volgen; als je stopt met het volgen van een blog, stop je niet automatisch met het volgen van een persoon. Resultaat: ik zou een 360 blogs en personen volgen, en ik houd graag het overzicht.

Lang verhaal kort, op de een of andere manier is Bloglovin’ dingen gaan verhusselen. Mensen van wie ik de blog al maanden of langer niet meer volgde, volg ik ook niet meer, maar de blogs volgde ik ineens wel weer. Niet alleen dat, in mijn blogfeed stonden ineens zelfs blogs die me totaal niet bekend voorkwamen. Ik ben nu druk bezig mijn lijst weer op te schonen, hopend dat de blogs die ik niet volg er nu tussenuit blijven.

Met mijn oprechte excuses. Het is niet zo dat ik je ging volgen, in de hoop dat je hier kwam kijken. Als ik je ooit volgde, en nu niet meer, dan is dat niet persoonlijk. Wat ik in mijn lijst langs zie komen, ligt het vooral aan veranderde interesses (ik heb geen interesse meer in de laatste mode), veranderde hoek van je blog (een paar bloggers zijn steeds meer de kant van mamablogger op gegaan), of een andere reden waardoor jouw schrijfsels en mijn interesse niet meer matchten. Het was niet mijn bedoeling dat onder je neus te wrijven, het was dus een oerstomme technische hik waardoor dit is gebeurd.

5 comments / Add your comment below

  1. Hoi Eccentric Lady, Ik zag van de week ook ineens heel veel extra blogs in mijn feed staan. Na even zoeken vond ik in het main menu (rechts naast de blogs) het knopje Blog Feed. Klik ik daar op zie ik alleen nog de blogs die ik volg en niet de blogs die mijn bloggies volgen… 😉 Scheelt een slok op een borrel.

    1. Klopt, maar ik had dus ineens enorm veel extra blogs in mijn blog feed 😉 Ook blogs van mensen waarvan ik ooit een blog gevolgd had, zo had ik van een blogster met echt veel blogs, waar ik er maar één van heb gevolgd, ineens een stuk of 7 blogs in mijn feed. Van een andere ineens zelfs nog veel meer.

      Ik ben er nu doorheen volgens mij. Maar al ben ik niet zelf begonnen ze (weer) te volgen, het voelt toch naar om zonder bericht of wat dan ook ineens weer iedereen te ontvolgen.

  2. Ik heb het ook gemerkt bij Bloglovin. Blijkbaar doen ze nu een hele hoop blog-suggesties door blogs die je niet volgt in je feed te tonen. Zelf ben ik daar ook geen fan van. Het is soms al moeilijk genoeg om het overzicht te behouden in Bloglovin – maar met hun nieuwe aanpassing wordt het nog wat chaotischer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.