Wat wil ik nu gaan leren?

coffee-koffie-leren-studeren-study-learn

Het is morgen alweer een week geleden dat ik mijn diploma op ging halen. Tot krap een jaar geleden stond ik wat het leren en studeren betreft eigenlijk stil: ik durfde niet meer. Geen geld voor, en daarbij, wat nou als ik wéér iets niet afmaak? Tot ik dus begon aan een bbl-opleiding, en merkte dat het me gewoon erg goed afging. Ondertussen heb ik tot eind december werk op de plek waar ik stage liep, dat zegt genoeg lijkt me!

Tussenstation voor het leren

Dat betekent niet dat ik op een eindpunt aan ben gekomen. Wat mij betreft is dit een tussenstation, want ik ben maar net weer begonnen! Er is nog zoveel te ontdekken. Sowieso ben ik nu aan het werk met een detacheringscontract via mijn opleidingsinstituut van afgelopen jaar. Wat dat betreft gaan er zeker kansen zijn om meer uit het leren te halen.

Wat ik wil leren

Er zijn nog steeds enorm veel wegen die ik in kan gaan. Iets wat ik het afgelopen jaar opnieuw heb ontdekt, is dat ik graag met mensen aan de slag ga. Ik wil dus zeker opweg gaan in een richting die daarmee te maken heeft. Eerder liet ik al doorschemeren dat ik, als geld geen rol zou spelen, door zou willen gaan met het helpen van mensen met schulden. Dat zit nog steeds in mijn hoofd, en aan de andere kant lijkt richting communicatie gaan me ook erg leuk. Vooral het stuk: hoe wordt er vanuit bijvoorbeeld de overheid naar mensen gecommuniceerd, en hoe kan dat worden verbeterd?

Genoeg om op te pakken dus!

Wat nu belangrijk wordt, is het kijken naar wat ik eerst ga doen. Daarvoor wil ik eerst kijken wat ik nu en in het komende (half) jaar kan gaan doen. Ik krijg er weer zin in om dingen op te pakken en verder te gaan, maar wil dat niet meer op dezelfde manier doen als ik eerst deed. Niet meer in het diepe springen en maar wat doen. Nee, ik ga steeds meer kijken welke richting ik op zou willen met mijn leven, wat daarvan bij mij als persoon past. Dat, en wat er bij mijn huidige situatie aan mogelijkheden zijn, in plaats van wat de onmogelijkheden zijn.

1 comment / Add your comment below

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.