Zelf leren coderen

coderen-code-academy

Ik ben een van die mensen, die het liefst alles zelf kan doen. Helemaal alles zelf doen gaat natuurlijk niet, maar dat betekent wel dat ik regelmatig zelf zat te puzzelen met de html van mijn blog bijvoorbeeld.

Dat ik getrouwd ben met een geweldige ict-er die me kan helpen als ik weer iets enorm verknal, helpt daarbij zeker wel; van het fouten maken en weer oplossen leer ik namelijk het meest!

Gewoon proberen

Het gewoon proberen is dus iets wat ik snel doe als ik iets wil leren. Op die manier heb ik al aardig wat html geleerd, omdat ik gewoon steeds zit te prutsen aan mijn site.

Toch merkte ik dat ik op een gegeven moment steeds dezelfde dingen aan begon te passen. Een linkje zelf nofollow maken, dat is ondertussen een eitje, en tussenkopjes maken (en een kleurtje geven) lukt me ook prima. Maar om echt dingen uit te zoeken, daar nam ik steeds minder de tijd voor.

 

Andere dingen leren

Vervolgens merkte ik dat er ook andere soorten coderen op mijn te-leren-verlanglijstje stonden. Zeker nu mijn man aan het werk is als programmeur, en ik langs zie komen dat hij steeds meer kan doen met de verschillende codeer’talen’ die hij kent!

 

Code Academy

Vanmiddag ben ik daarom weer begonnen met code academy. Eerder liet ik dat al snel zitten, omdat het met html óf de dingen waren die ik al kende, óf dingen die specifiek voor een site waren toegepast, maar ik bedacht: als ik nu even door dat eerste begin van het html heenbijt, kan ik straks ook andere talen leren, en misschien leer ik juist van die basisdingen ook nog wat.

 

Hoe leer(de) jij je blog zelf vormgeven? Deed je dat net als ik door uit te proberen, of ging je juist gericht dingen leren?

4 comments / Add your comment below

  1. Ik heb nooit geprogameerd maar werkte met Indesign en Photoshop en het leukste deel vond ik zelf oplossingen zoeken en dingen combineren. Ik heb vanaf 1985 met diverse tekstverwerkingprogramma’s gewerkt dit zelf onder de knie gekregen door maar wat te doen met behulp van de helpfunctie.
    Later nog een basis Photoshopcursus gevolgd en daar leerde ik weer wat bij maar ook veel wat ik nooit nodig heb gehad.

  2. Ik ben niet zo goed in het schrijven van codes, maar wel goed in het lezen ervan. Ik werk dan ook liever met het aanpassen van bestaande codes. Dit had ik al bij informatica op de middelbare school; ik keek al die javascriptcodes wel na op fouten! 🙂

    1. Haha ik zie het zo voor me 😉
      Het lezen is sowieso makkelijker volgens mij, als je maar een beetje doorhebt hoe het in elkaar zit. Ik durf ook nu al in m’n style sheet te prutsen, terwijl ik er nog niet aan moet denken om er zelf een te schrijven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.