Zes redenen om lid te zijn van de bibliotheek

Als kind was ik – zoals dat toen was, en hopelijk nog heel lang blijft – gratis lid van de bibliotheek. De bibliotheek in ons dorpje was vier keer in de week open, en net zo vaak stond ik er binnen om nieuwe boeken te halen. Uit mijn hoofd kon ik vier boeken tegelijk meenemen, die ik dus ook elke keer verslond. Nu ik volwassen ben, de afgelopen 11 jaar dus alweer, moet ik betalen voor mijn biebpas. Dit zijn de zes redenen dat ik dat graag doe:

  1. Ik ben gek op de bibliotheek, en heb graag een smoes om er ook daadwerkelijk regelmatig rond te lopen.
  2. Zie de reden hierboven, ik heb graag de illusie dat ik een stukje help om bibliotheken te houden in dit land.
  3. Voor die 50 euro per jaar kan ik onbeperkt 10 boeken per keer lenen. Dat zijn een hoop boeken!
  4. Dat betekent ook, dat het me een hoop geld bespaart. In de maand sinds mijn jaarlijkse bijdrage is afgeschreven, hebben we al zeker voor het drievoudige aan boeken in huis gehad.
  5. Ik kan boeken meenemen, en kijken of het wat is, zonder dat het met extra geld kost als een boek toch niet leuk blijkt te zijn.
  6. Boeken die ik gelezen heb blijven niet in huis rondslingeren, omdat ik ze weer in moet leveren. Dat scheelt uiteindelijk een hoop clutter in mijn huis.

Ben jij lid van de bibliotheek?

8 comments / Add your comment below

  1. Ik ben al vanaf dat ik 5 jaar was lid van de bibliotheek.
    Voor de 42,50 euro dat een jaarabonnement hier kost kan ik een wereld aan boeken lezen. Gemiddeld lees ik twee tot drie boeken in de week. Soms zelfs meer.

Leave a Reply